18. 04. 2023.

Градско такмичење из Српског језика и језичке културе 2023.

Најзад су нам стигли и званични резултати са окружног/градског такмичења из српског језика и језичке културе, а на основу којих са поносом можемо констатовати да ћемо и на републичком нивоу имати свог представника! Биће то Тијана Томић, ученица VIII1, која је на овом Окружном такмичењу освојила 18 (од максималних 20) поена, а што је био довољан број бодова да нашу Тијану пласира на последњи ниво знања и то ПО ДРУГИ ПУТ! Наиме, Тијана је и прошле године остварила значајан успех у завршници овог такмичења.
Похвале и за Милу Николић VIII3 (16 поена) и Ању Завишић VII2 (15 поена). Освојени поени Милу и Ању нису пласирали даље, али су им донели завидно ТРЕЋЕ место овог надасве захтевног (ако не и најзахтевнијег) такмичења.
Фантастично ДРУГО место из познавања језика припало је нашој будућој језичкој нади Милици Берић V1. Иако су пропозиције такмичења такве да се на окружном нивоу завршава такмичење за ученике петог и шестог разреда, од срца честитамо нашој Милици и чврсто верујемо да ће бити достојна наследница Тијане Томић којој, као и њеном ментору Јелени Палавестрић, желимо много среће у Тршићу 27. маја.

Тијана Томић 8/1

Top