31. 03. 2018.

Мали победник 2018.

Ученици наше школе послали су своје песме на конкурс "Мали победник" који је саставни део великог регионалног фестивала "Дјечије царство" који се одржава у Бањалуци.
У састав Зборника,  збирке најбољих песама „малих песника“  из основних школа Београда ушли су и радови наших ученика:

Андреј Ратковић 2/2 (учитељица Маја Динић), Андриа Воштић 2/2 (учитељица Маја Динић), Ања Завишић 2/2 (учитељица Маја Динић), Лара Грандић 2/2 (учитељица Маја Динић), Сара Петрић 2/2 (учитељица Маја Динић), Давид Дугоњић 2/1 (учитељица Наташа Јаредић), Ђорђе Ћирковић 2/1 (учитељица Наташа Јаредић) и Катарина Пантовић 2/1 (учитељица Наташа Јаредић).

Међу најбоље од најбољих, финалисте фестивала, чије ће се песме борити за титулу Малог победника и за учешће на регионалном фестивалу,  пласирали су се и наши:

МЛАЂА КАТЕГОРИЈА:

Дoра Цветковић 2/2 (учитељица Маја Динић) 
Марко Љубинковић 2/1 (учитељица Наташа Јаредић),

СТАРИЈА КАТЕГОРИЈА:

Бошко Кукањац 6/4 (ментор: Јелена Палавестрић)

Финале шестог Фестивала поезије београдских основаца „Мали победник“ одржано је 29.3.2018. године у Центру за културу Раковица. Финалисти су читали песме пред  публиком и жиријем који су чинили песници Слободан Станишић, Тоде Николетић, Мирослав Кокошар, Душан Поп Ђурђев и гост из Бањалуке, Јово Чулић. Одржан је веома занимљив програм у коме су наступили плесна група „Флекс“, Пинкове звездице и песници, гости фестивала.

На крају је жири донео следећу одлуку: Марко Љубинковић 2/1, својом песмом “Јеж“, освојио је ТРЕЋЕ место, док је Бошко Кукањац 6/4, својом песмом „Светиња“, освојио ДРУГО место и поновно учешће на највећем регионалном фестивалу дечије поезије „Дјечије царство“, који ће крајем априла бити одржан у Бањалуци.

Наше финалисте су својим присуством бодрили и другови из њихових одељења са својим наставницама Јеленом Палавестрић, Мајом Динић и Наташом Јаредић.

О овој догађају можете прочитати на следећем линку, као и на фб страници Мали победник.

Браво наши песници! Бошко, желимо ти успех и у Бањалуци!

Top