28. 03. 2019.

Шаролико, а опет у самом врху

*  Још 10. фебруара 2019. године, и у нашој земљи је одржано традиционално руско такмичење за ученике основних школа које се већ годинама практикује у различитим градовима Русије, Бугарске, Србије, Украјине, Казахстана, Јапана, а од ове године – и Сједињених Америчких Држава. Резултати су тек стигли и с поносом можемо да констатујемо да је ученик наше школе Вук Ђукић 4/3, учитељице Кате Чучковић, учествовао на овом престижном математичком такмичењу и освојио ТРЕЋУ НАГРАДУ, тако да сада на коначним списковима Математичке гимназије, која је организатор овог такмичења у нашој земљи, осим земље и града из кога долази Вук, стоји и име наше школе. Наглашавамо и то да је Вук на овом „Математичком такмичењу 2 x 2“, на коме се деца упознају са нестандардним задацима и начинима њиховог решавања, имао НАЈВИШЕ ПОЕНА ОД ДЕЦЕ ИЗ СРБИЈЕ. Све похвале за нашег малог генијалца!

*  На окружном такмичењу из физике, одржаном 16. марта 2019. године у Основној школи „Никола Тесла“ у Винчи, ученици наше школе постигли су следећи успех: похваљен је Немања Павловић из 7/2; трећа места освојили су Владимир Цаковић 6/1, Бошко Кукањац 7/4 и Ива Богдановић 8/3; најбољи резултат остварио је Александар Манојловић 7/2, који је освојио ДРУГО МЕСТО и тиме обезбедио себи пласман на републичко такмичење. Искрено се надамо да ће овај двојац, у саставу Александар Манојловић и његов ментор Јелисавета Хрњаковић, остварити завидан успех и на државном такмичењу.

*  Градско такмичење из руског језика одржано је у недељу, 24. марта 2019. године, у Основној школи „Змај Јова Јовановић“ на Вождовцу. Ученица наше школе Јелена Танасковић, из одељења 8/2, освојила је ПРВО МЕСТО са максималних 40 бодова! Честитамо нашој Јелени и желимо јој много успеха на републичком такмичењу на које ће отићи са својим ментором Маргитом Почековац!

*  Основна школа „Матија Губец“ из Таванкута расписала је седми по реду Међународни ликовно-литерарно-новинарски конкурс „Богатство различитости“ на тему: „Желим ти бити пријатељ“. Циљ конкурса је промовисање интеркултуралног дијалога, толеранције, општељудских вредности, љубави, пријатељства, солидарности.

Ученик наше школе Срђан Бекић 5/3 освојио је похвалу и добио позив да са својом наставницом Јеленом Трошић учествује на свечаној додели диплома и тродневном дружењу са вршњацима у месту Таванкут, уз мноштво радионица и културних садржаја.

*  Општинско такмичење у шаху је организовано према старосним категоријама ученика, али финални скор је следећи: два прва, два друга и једно треће место.

Ево и поименце резултата појединачног такмичења „штићеника“ колеге Марјана Антића:
ДРУГО МЕСТО – Давид Ђокић 2/2
ПРВО МЕСТО – Слободан Јањић 5/1
ДРУГО МЕСТО – Маја Цветковић 5/3
ТРЕЋЕ МЕСТО – Алекса Богдановић 5/3
ПРВО МЕСТО – Немања Павловић 7/2

Једно велико БРАВО за наше шахисте и пуно среће на градском нивоу!

 

Календар догађаја

Архива за 2020.

Top